Veel gestelde vragen

Badkamers

Kan ik bij Tegelhuis een vrijblijvende offerte laten maken?

Ja, dat is natuurlijk mogelijk. Onze adviseurs bespreken aan de hand van de beschikbare ruimte uw wensen en maken een offerte met de door u gekozen materialen.

Maakt u ook een badkamerontwerp ?

Wij maken badkamerontwerpen m.b.v. een speciaal 3D ontwerpprogramma zodat u precies kunt zien hoe uw nieuwe badkamer er van verschillende zichtpunten uit komt te zien. Bij opdracht krijgt u deze uitgewerkte ontwerpen natuurlijk mee.

Ik regel het installeren zelf. Kan ik dan toch de materialen bij u kopen ?

Natuurlijk kan dit. Als u de installatie zelf verzorgt, geven wij u nog steeds advies, maken een badkamerontwerp en leveren alles netjes bij u thuis af.

Wat kost een badkamer ongeveer ?

Zonder de maten en voorkeuren voor materialen te kennen, is dat zo niet aan te geven. Daarom gaan wij graag met u in gesprek om te bekijken of uw wensen gerealiseerd kunnen worden binnen uw bestedingsruimte. U kunt bij ons terecht voor een basic badkamer maar ook een complete luxe wellnessbadkamer.

Installeert u ook badkamers ?

Jazeker, met een team van zeer ervaren installateurs installeren wij jaarlijks vele badkamers. Onze installateurs verrichten alle werkzaamheden in een badkamer zelf.

Hoe verloopt zo’n badkamerinstallatie ?

Een van onze installateurs verzorgt de gehele installatie. Hij verricht alle werkzaamheden: het loodgieterswerk, tegelwerk, elektrawerk en eventueel een nieuw plafond plaatsen. Eén man verzorgt dus de complete installatie !

Kan Tegelhuis ook het slopen e.d. van de bestaande badkamer regelen ?

Op uw verzoek demonteren wij het bestaande sanitair en verwijderen wij alle tegels e.d. Ook het afvoeren van dit sloopafval kunnen wij verzorgen.

Kan ik toch blijven douchen tijdens de verbouwing van de badkamer ?

Indien mogelijk plaatsen wij een nooddouche, zodat u tijdens de installatie van de nieuwe badkamer gewoon kunt blijven douchen. Het plaatsen van zo’n nooddouche moet natuurlijk wel mogelijk zijn.

Waarin verschilt Tegelhuis Badkamers en Tegels van andere aanbieders ?

Ons assortiment sanitair en tegels is up-to-date. Dat ziet u al direct als u onze showroom bezoekt.

Wij bieden voor de mensen die dit prettig vinden een totaalpakket. Veel badkamerleveranciers hebben liever niets van doen met de installatie. U koopt bij hen de materialen en de installatie wordt verzorgd door een derde partij.

Tegelhuis Badkamers verzorgt het gehele pakket.

  • advies en ontwerp
  • levering materialen
  • opname werkzaamheden
  • controle tijdens en na de installatie
  • oplevering
  • service

U heeft dus maar één aanspreekpunt voor levering, installatie, garantie en service.

Tegels

Waar moet ik op letten bij het kiezen van tegels ?

Het belangrijkste is dat u een tegel kiest die u mooi vindt. Onze adviseurs kijken dan wel naar de technische aspecten, de toepassing, of de maat geschikt is voor de ruimte etc.

Wat is een gerectificeerde tegel ?

Dat is een tegel die na het bakproces op maat is gezaagd. Daardoor zijn ze zeer maatvast en kunnen ze met een smalle voeg worden geplaatst. Let er wel op dat de te betegelen ondergrond goed vlak is.

Welke lijmsoort moet er worden gebruikt ?

Een wandtegel kan met pasta- en poederlijm worden geplaatst. Een vloertegel moet altijd met poederlijm worden verwerkt.

Kan ik elk merk tegellijm gebruiken ?

Op de verpakking staat aangegeven voor welke toepassing de lijm geschikt is. Het is wel aan te bevelen de tegellijm te kopen bij de leverancier van de tegels. Hij kan u goed advies geven en bij problemen kunt u terugkomen op zijn advies en garantie. Het is niet verstandig om te bezuinigen op tegellijm, zeker niet als u grootformaat tegels gaat verwerken.

Welke tegelmaat moet ik kiezen ?

Dit hangt natuurlijk van de ruimte af. De te kiezen maat moet worden afgestemd op de te betegelen ruimte. Er moet een mooie tegelverdeling worden gemaakt. In een toilet kunnen heel goed tegels van 100 cm lang worden verwerkt !

Waarom kunnen wandtegels niet op de vloer maar vloertegels wel op de wand ?

Wandtegels hebben vaak een glazuurafwerking die wat kwetsbaarder is en plaatsing op vloeren is dan ook af te raden. Vloertegels kunnen zonder problemen op wanden worden verwerkt.

Kan ik over bestaande (wand)tegels heen tegelen ?

Als de tegels goed vastzitten, is het geen probleem. De oude tegels wel goed vetvrij maken en voorzien van een speciaal hechtmiddel. Let er wel op dat u bij kozijnen e.d. met tegel over tegel niet (teveel) voorbij het kozijn komt.

Tegelvloeren

Welk formaat vloertegel moet ik kiezen ?

Hangt natuurlijk af van de te betegelen ruimte. Te kleine tegels maken een ruimte ‘onrustig / druk‘.
Te grote tegels komen niet tot hun recht als de ruimte verdeeld is in kleinere vlakken.

Voor veel vloeren is 60x60 een prima maat. Kijk niet alleen naar de grote (woon)ruimte maar ook naar de hal, het toilet als dit wordt doorbetegeld. De maat 80x80 kan ook erg fraai zijn en wordt meer en meer gekozen. Grotere maten komen beter tot hun recht op een groot vloeroppervlak.

Bij de keuze voor rechthoekige tegels is een formaat van 40x80, 45x90 of 50x100 een goede keuze.
Leg deze tegels niet in � steens verband maar in een 1/3e verband of wildverband.

Houtlooktegels zijn er ook al in 120 en zelfs 130 cm lang. Als je deze tegels in de lengte legt, is het resultaat zeer fraai.

Vloerverwarming als bij- of hoofdverwarming ?

Bijverwarming = slangen in de vloer + enkele radiatoren
Hoofdverwarming = alleen slangen in de vloer

Bijverwarming is goed te doen in Nederland. We hebben weinig last van langdurige extreem lage temperaturen en in veel maanden van het jaar is bijverwarming voldoende. En als het dan toch wat harder vriest, schakelt u de radiatoren in.

Bij vloerverwarming als hoofdverwarming moet u het stookpatroon aanpassen en mag er geen groot verschil zijn tussen nacht- en dagtemperatuurinstelling. Het verwarmingspatroon moet zeer gelijkmatig zijn.

Ik heb al een tegelvloer liggen. Kan ik hier overheen tegelen ?

Als de bestaande tegelvloer goed vast en vlak ligt, kan er zonder problemen overheen getegeld worden. Kijk altijd wel of er genoeg ruimte is bij de voordeur, tuindeur en keuken (als deze behouden blijft). Binnendeuren kunnen meestal worden ingekort, indien nodig. Bestaande tegels wel goed vetvrij maken en voorzien van een hechtprimer. Gebruik ook de juiste lijm.

Ik heb al een tegelvloer liggen, maar heb onvoldoende ruimte om er een tegelvloer op te leggen. Wat nu ?

Een oplossing is de bestaande tegels er voorzichtig uit te halen om daarna te bekijken met welke lijm de nieuwe tegels kunnen worden gelegd. Meestal kan dit wel met een dikbedlijm of dunbedmortel.
Als er onder de bestaande tegels geen vloerverwarming ligt en u wilt nu wel vloerverwarming toepassen, kan deze eventueel nog ingefreesd worden. Als dit niet meer mogelijk is, zal ook de dekvloer moeten worden verwijderd.

Welke werkzaamheden kan Tegelhuis allemaal verzorgen ?

Op het gebied van tegelvloeren kunnen we in principe alles.

  • vloerverwarming aanleggen
  • leggen tegels in lijm, mortel, specie
  • bestaande vloeren slopen

Winnaar
Tegelhuis Badkamers en Tegels uitgeroepen tot de Badkamerdetaillist van het jaar 2015.

Op 30 november j.l. werd tijdens het jaarlijks congres van de badkamer- en keukenbranche o.a. de badkamerdetaillist van het jaar gekozen.

Een deskundige jury heeft een groot aantal badkamerspecialisten in Nederland beoordeeld op het gebied van showroombeleving, continuïteit, vakmanschap, investeringen en toekomstvisie. Van de 12 finalisten werd Tegelhuis Badkamers en Tegels uitgeroepen tot Badkamerdetaillist van het jaar 2015.

Deze aansprekende titel zien wij als een enorme waardering voor ons werk en geeft extra glans aan ons 35 jarig jubileum.

Contact

Bezoekadres

Tegelhuis Badkamers en Tegels
Deventerseweg 11
2994 LE Barendrecht

Via A29
Afrit 20 (bij Ikea)
daarna borden volgen richting Vaanpark 4

Bellen

Tel: 0180-646810
Mail: Klik hier

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag 9.30 - 17.30 uur
Woensdag 9.30 - 17.30 uur
Donderdag 9.30 - 17.30 uur
Vrijdag 9.30 - 20.00 uur
Zaterdag 9.30 - 17.00 uur

Voor een afspraak of bij vragen