TegelvloerenBij elke woonstijl past een tegelvloer.

De keuze voor een tegelvloer wordt vaak bewust gemaakt. Mensen kiezen met vloertegels voor mooi, duurzaam, praktisch. De combinatie vloertegels met vloerverwarming is ook nog eens een'groene keuze': energiebesparend, milieubewust.

Vloertegels worden gemaakt in vele kleuren, uitvoeringen en formaten. Om een zo goed mogelijk overzicht te krijgen nodigen wij u graag uit voor een bezoek aan onze showroom. Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over de tegels, vloerverwarming, wijze van leggen en maken geheel vrijblijvend een passende offerte voor uw nieuwe tegelvloer.

Zie voor onze speciale akties op het gebied van tegelvloeren onze aanbiedingen pagina.

Tegels leggen, ook met vloerverwarming

Vanzelfsprekend kunnen wij het leggen van de vloertegels verzorgen, natuurlijk ook in combinatie met vloerverwarming.

Tegelvloeren: maten, uitvoeringen, kleuren

Keramische vloertegels worden steeds populairder als vaste vloerbedekking in woonhuizen en appartementen. Door de enorme technische ontwikkeling in vloertegels is er voor ieder interieur wel een passende vloertegel beschikbaar. Waar vroeger natuursteentegels de enige tegels waren die zich kenmerkten door een grote verscheidenheid in kleuren, zijn nu de keramische vloertegels nummer 1 in harde vloeren.

Keramische vloertegels lijken op hardsteen, natuursteen, zandsteen, cement, hout. Alle materialen worden wel gemaakt in tegels. Maar dan wel met alle goede eigenschappen van keramische tegels: slijtvast, ideaal in combinatie met vloerverwarming en makkelijk in onderhoud.

Kies de vloer die bij u past.

Kleur, uitstraling en prijs zijn toch wel de belangrijkste factoren waardoor mensen hun keuze bepalen. Kies bij een woning met een woonkamer op het noorden niet voor een te donkere tegel. De kleur van vloertegel is de basis en vanuit die kleur kiest u de kleuren voor wanden, meubilering e.d.

Belangrijk voor de totaalprijs van de tegelvloer zijn natuurlijk ook de prijzen van: vloerverwarming, tegellijm en voeg en het leggen van de vloertegels.

Vloertegels leggen.

Vloertegels goed leggen vereist vakmanschap. Laat de tegelvloer leggen door het bedrijf dat ook de tegels verkoopt, anders loopt u het risico dat partijen naar elkaar gaan wijzen als er iets fout gaat. Kies ook een bedrijf dat aangesloten is bij een erkende brancheorganisatie. Tegelhuis is dus een erkend tegelspecialist met uitstekende garantievoorwaarden. Zie verder installatie tegelvloeren.

Maten vloertegels.

De vloertegel in de maat 60x60 kan tegenwoordig wel als standaard worden beschouwd en in deze maat worden ook de meeste series gemaakt. Sinds enige tijd zijn ook de grotere maten vloertegels in opkomst en dan hebben we het over 80x80 en 90x90. Kijk bij deze vloertegels vooral of de tegel in verhouding staat tot de maten van het te betegelen vertrek. Tegelvloeren met rechthoekige tegels zijn nog altijd populair en dan vooral de maten vanaf 40x80 cm.

Meest voorkomende typen vloertegels.

Monocottura vloertegels

Verglaasde tegels waarbij het bakken en verglazen (aanbrengen glazuurlaag) in één procesgang wordt gedaan.

Biocottura vloertegels

Verglaasde tegels waarbij eerst de klei wordt gebakken en na het opbrengen van de glazuurlaag de tegels nogmaals worden gebakken.

Dubbelhardgebakken tegels

Dit zijn geperste en onverglaasde vloertegels die gebakken worden bij temperaturen tot wel 1250 graden. Omdat vloertegels vroeger gebakken werden bij ca. 600 graden en nu de baktemperatuur 2 x zo hoog is, spreken we van dubbelhardgebakken vloertegels. Door de hogere temperaturen zijn de vloertegels dichter van structuur.

Porcellanato vloertegels

Voornamelijk onverglaasde vloertegels op een witte of door pigmenten gekleurde body. Door de zeer hoge drukpersing en het gebruik van porseleinaarde zijn deze tegels extreem compact en hebben een hoge slijtweerstand.

Enkele van onze merken:

Porcelanosa, Venis, Imola, Padana, Kronos, Viva, Urbatek, Mosa.

Stuur een mail naar Tegelhuis

Bericht verzonden! We nemen spoedig contact met u op.

Winnaar
Tegelhuis Badkamers en Tegels uitgeroepen tot de Badkamerdetaillist van het jaar 2015.

Op 30 november j.l. werd tijdens het jaarlijks congres van de badkamer- en keukenbranche o.a. de badkamerdetaillist van het jaar gekozen.

Een deskundige jury heeft een groot aantal badkamerspecialisten in Nederland beoordeeld op het gebied van showroombeleving, continuïteit, vakmanschap, investeringen en toekomstvisie. Van de 12 finalisten werd Tegelhuis Badkamers en Tegels uitgeroepen tot Badkamerdetaillist van het jaar 2015.

Deze aansprekende titel zien wij als een enorme waardering voor ons werk en geeft extra glans aan ons 35 jarig jubileum.

Contact

Bezoekadres

Tegelhuis Badkamers en Tegels
Deventerseweg 11
2994 LE Barendrecht

Via A29
Afrit 20 (bij Ikea)
daarna borden volgen richting Vaanpark 4

Bellen

Tel: 0180-646810
Mail: Klik hier

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag 9.30 - 17.30 uur
Woensdag 9.30 - 17.30 uur
Donderdag 9.30 - 17.30 uur
Vrijdag 9.30 - 20.00 uur
Zaterdag 9.30 - 17.00 uur

Voor een afspraak of bij vragen